Valósítsd meg álmaid kertjét velünk - Kérd ingyenes árajánlatunkat

Hagyomány és természetesség

A Kerttörténet

A kertet Csaba Kinga tájépítészmérnök tervezte, mi pedig megépítettük. Egy gyönyörű környezetben készült el ez a részleteiben hagyományos stílusjegyekkel rendelkező kert, ami nagyon jól illeszkedik a környezetése és az épülethez egyaránt.

Itt a terep nagyon kemény volt, szó szerint. Szentendre lejtőin, egy olyan sziklás altalajon kellett oázist kialakítani, amibe beletörik sokaknak az ásója. Itt tényleg lehetetlen munkagépek nélkül kertészkedni. Az öntözőrendszer kialakítása keserves volt, mint ahogyan az ültetés is. A növények azonban jól teljesítenek hosszútávon is. Amikor visszamentünk fotózni a kertet évekkel később, már gyönyörűen beálltak a növények. Hiába sziklás a talaj. 

Természetesen a terület durva terepszintjeinek kialakítása után, egy vastag termőréteget kapott a kert a gyepfelületek alatt és a növény ültetőgödrökben is.

A kert teljes átalakításon esett át. A megmaradó lombos fákon kívül nincsenek lombhullató növények a kertben. Az örökzöldek az állandóság érzetét keltik, a nagy zöld felületek pedig nyugalmat árasztanak amikor a kert használója a hintaágyban pihen egy nyári délután.

A kert meghatározó elemei a szárazon rakott terméskő támfalak. Ezek az egyik közeli mészkőbányából kerültek ide. 

Egy kiemelt ágyás/veteményes is helyet kapott ebben a kertben, ahol mindig lehet egy kis friss zöldséget vagy fűszert találni ha éppen szükség van rá. A tulajdonosok nagyon szeretik az új környezetüket.

A végeredmény

A kert nagy gyepfelületei lehetővé teszik az aktív használatot. Az egész kertből gyönyörű kilátás nyílik a völgyre. Itt mindig díszít/virágzik valami. A színek és a virágok/növények illata szinte egész évben elkápráztatják a szemlélődőt.  Sokan megcsodálták már ezt az igazán látványos és különleges hangulatú kertünket.

Ha jobban érdekel a kert megépülésének folyamata akkor a Blogban is találsz cikkeket a témában.

Projekt részletei

Időtartam : 5 hónap
Helyszín : Budapest
Szolgáltatásaink : Kerttervezés, kertfelújítás