Valósítsd meg álmaid kertjét velünk - Kérd ingyenes árajánlatunkat

Hangulatos Menedék a Nagyvárosban

A Kerttörténet

A kert saját tervezésű munkám. Az eredeti állapotokból kiindulva a tulajdonosok egy használhatóbb, és látványos kertre vágytak. Ez a kert jól szemlélteti hogy egy kis zöldterületből is mennyi mindent lehet kihozni, és mennyire érdemes foglalkozni vele. Hiszen megnövelhető vele az életterünk és a szabadban eltöltött idő gyógyítja az embert, főleg ha az a környezet kellemes is.

Így született meg ennek a kis kertnek a képe bennem, aminek a fő eleme a gránit lett. Nem lett túl sok, pont jó.

A gránit kockakövekből megépült támfal és szegély mögött vegyes kiültetések kaptak helyet. A nagyobb növényeket megtartottuk, csak egy fától kellett sajnos megszabadulni, mivel ez nagyon túlnőtt már ezen a pici kerten. A többi növény azonban nagyon jó hátteret adott a kertnek.

A kertben egy sütögető is megújult, szintén gránitból. A támfal ebben a kertben is csak dekorációként szolgál, illetve az eredeti állapotban is megjelenő kisebb terepszintbeli különbségek, adták magukat, hogy itt ilyen terepszint játékkal éljek. Emiatt a kert egyik oldalán kialakítottam egy 60 centi magas támfalat ami mögött megemeltük némileg a szinteket és erre telepítettünk növényeket. A támfal teteje ülőfelületként szolgál.

A kert főleg félárnyéki ágyásokkal rendelkezik. Ennek megfelelően kaptak benne helyet a növények is. Egyik kedvencem a Carex morrowii ‘variegata’ vagyis japán sás itt is jól utat. Ez a fantasztikus növény árnyékban is gyönyörű, télen is zöld és picit trópusi hangulatot varázsol a gyakran “elhanyagolt” árnyékosabb zugodba is.

A végeredmény

Összességében egy nagyon látványos és színes kis kertet varázsoltunk ide, amit a tulajdonosok elmondása szerint azért szeretnek a legjobban mert tökéletesen illeszkedik az igényeikhez, színes, és már szívesen töltenek időt itt a szabadban.

Projekt részletei

Időtartam : 2 hónap
Helyszín : Budapest
Szolgáltatásaink : Kerttervezés, kertfelújítás