Valósítsd meg álmaid kertjét velünk - Kérd ingyenes árajánlatunkat

modern házak

A kerttörténet

Ügyfeleink elképzelései nyomán egy olyan komplex modern életteret alkottunk, mely egyaránt alkalmas pihenésre, szórakozásra, aktív kikapcsolódásra vagy akár egy meghitt beszélgetésre, és emellett a modern kertépítés stílusjegyeit tartalmazza.

A család nagy baráti körrel rendelkezik, ezért külön kérés volt, hogy legyen egy olyan hely kialakítva a kertben is, amit a kellemes nyári estéken is használhatnak erre a célra. A grill-sarok  erre nyújt teret, amit a terasz közelében.

A kertben helyet kapott egy fóliás medence is, ami egy bambusz-műanyag kompozit wpc rendszer burkolatot kapott. Nagyon hasonlít a fára, viszont előnye, hogy sokkal időtállóbb megfelelő felületkezelés mellett. Stílusát tekintve a perforált wpc padló abszolút modernnek mondható éles vonalaival, amit kiemel a lécek közötti rés, erős kontúrt adva ezzel az éleknek.

Munkánkról cikk is megjelent az Oktogon magazinban amit itt is meg tudsz nézni.

A kertépítésben napi szinten szembesülünk olyan kihívásokkal, amiket meg kell oldanunk

Ebben a kertben a hátsó kertrész talajszinttől történő megemelése három méterrel, és annak tömörítése, illetve támfallal való megtámasztása jelentett kihívást. Amennyiben ezt nem megfelelően végezzük el, akkor az egész kert megsüllyedhet, elmozdulhat, ami beláthatatlan károkat okozott volna. A feltöltés és a rétegenkénti talajtömörítés után több mint fél évet vártunk arra, hogy újra birtokba vegyük a terepet. A rétegenkénti szakszerű tömörítés, és a türelem meghozta a gyümölcsét. A kert nem mozdult el, jó munkát végeztünk.

A kert másik érdekessége, hogy a háttérben látható leylandi ciprus sövény 5,5 méter magasságú koros, előnevelt növényekből került telepítésre. A tulajdonos külön kérése volt, hogy a szomszéd társasház legfelső ablakából se lehessen belátni a kertbe. Ezt egy picit sűrűbb ültetéssel és nagy növényekkel értük el, ugyanis így 2 év elegendő volt a teljes takaráshoz.

A tulajdonos kérte, hogy alkalomadtán legyen lehetősége a gyerekeknek is játékra a zöld fűben. Az előkert főleg díszkert funkciót lát el, de egyben itt alakítottunk ki egy nagyobb összefüggő gyepfelületet is ami alkalmas erre a célra. A kiemelt ágyások látványelemként-, illetve térelhatárolás céljából lettek kialakítva amik szintén wpc burkolatot kaptak, de a padlóburkolattól eltérő színben, ezzel is kontrasztot hoztunk létre, ami csak növeli a modern hatást.

A kertben egy kávé sarok is helyt kapott, ami reggeli beszélgetések, olvasgatás, kávézás helyszínéül szolgál.

Végeredmény

A végeredmény egy olyan modern kert, ami a család minden igényét kielégíti, és emellett nagyon látványos is.

A kert sokoldalúságát egy növénykazetta által körbeölelt intim kertrész, valamint az önfeledt játéknak helyet adó gyepfelület és egy medence teszi teljessé. Olvass többet modern kert témában.