Valósítsd meg álmaid kertjét velünk - Kérd ingyenes árajánlatunkat

Modern hangulatú kert praktikus használattal

A Kerttörténet

A kertet 2017-ben építettem, saját tervezésű és kivitelezésű munkám. Az előkerti részen egy dekoratív sziklákkal díszített kiültetés kapott helyet. Az oszlopos gyertyán, egy díszfű és egy japán juhar ami a leginkább súlypontjai ennek a résznek.

Ahogy haladunk az épület mellett a hátsó kertrészhez, egy árnyéki sziklás kiültetéssel találkozunk. Ez a kertrészlet, a törpe árnyékliliomokkal, különböző árnyéki évelőkkel, a hortenziákkal, gömb örökzölddel és egy zöld levelű japán juharral kombinálva igazán látványos részlete a kertnek. A kiültetés végén egy téli zöld fagyal sor zárja el az utcáról belátást a pihenőkertről.

A teraszon helyet kapott egy jakuzzi, a kert végében pedig egy nyári konyha, kerti tárolóval kombinálva, amihez egy gömb kőrisekkel övezett fakocka burkolatos járda vezet. A fakocka burkolatot fa gerenda szegéllyel készítettük el, ami jól illeszkedik stílusban egymáshoz. A járdarész másik oldalán egy gyertyán sövény választja el a kertet a szomszéd kerítéstől. A gyertyán egy nagyon kedves sövénynövény. Bár lombhullató, télen sem csupasz, hiszen a visszaszáradt levelek rajtamaradnak még egy ideig, így takar még ekkor is. A száraz levelekkel egyáltalán nem csúnya látvány, sőt. Nagyon egyedi, dekoratív képet mutat ilyenkor is.

A kert kis gyepfelülettel rendelkezik, aminek hátterében egy ívelt terméskő támfal emelkedik ki a terepsíkból. Ennek a támfalnak csak dekorációs szerepe van, egy kis játék a terepszintekkel és jól mutatnak a kövek is a kertben. A kertbe elhelyezésre került egy 4 köbméteres csapadékvízgyűjtő tartály is, ami persze nem látszik, mivel ennek búvónyílása az egyik ágyásban lett elhelyezve. Ebből történik az öntözés, természetesen a nem csak csapadékvízzel.

A végeredmény

A kertben körülbelül 150 db tulipánhagyma is elültetésre került, amik tavasszal különös ékei ennek a kertnek. A tulajdonosok elmondása szerint a tulipánok virágzása, és a minden évszakban változatos képet mutató növényzet a kedvenc eszenciája a kertjüknek. A kert méreteihez képest egy igazán sokoldalú használhatóságot kapott, ami szintén nagyon szerethetővé teszi.

Projekt részletei

Időtartam : 2 hónap
Helyszín : Budapest
Szolgáltatásaink : Kerttervezés, Teljes Kertépítés