Valósítsd meg álmaid kertjét velünk - Kérd ingyenes árajánlatunkat

A Kerttörténet

Modern minimalista harmónia. Ez jellemzi leginkább megrendelőink ízlését, és így a kert stílusát egyaránt. Ha körbetekintünk, a természet zöld csendjében megpendülő húrokként tűnnek fel szemünk előtt a markáns alakfák és gömbhabitusú cserjék.

A kertben időzve semmi sem tereli el figyelmünket a jelenről és minden, a családdal eltöltött pillanatról.

A megbízóim kívánsága az volt, hogy egy elegáns díszparkot készítsünk számukra, ahol időnként kikapcsolódhatnak, pihenhetnek. A kertet főleg nyári időszakban használják pihenésre, baráti összejövetelek helyszínéül, és játékra a gyermekek. Az elkészült kert finom és visszafogott stílusával, letisztultságával, nagyvonalú zöld gyepfelületeivel pontosan megfelel az igényeknek. Vagyis, csak figyelj arra ami itt és most van.

A kert teljes átalakításon esett át. A megmaradó lombos fákon kívül nincsenek lombhullató növények a kertben. Az örökzöldek az állandóság érzetét keltik, a nagy zöld felületek pedig nyugalmat árasztanak amikor a kert használója a hintaágyban pihen egy nyári délután.

A kertépítésben napi szinten szembesülünk olyan kihívásokkal, amiket meg kell oldanunk

Többéves , előnevelt alaknövényeket használtunk, mert a család nem szeretett volna éveket várni ameddig a növények megnőnek. Így került be a medence szintjén lévő kertrészre egy bonsai fenyő is. Érdekessége az a feladat, hogy a több mint 500 kilogramm súlyú fenyőt lejuttassuk az egy szinttel lejjebb lévő helyére, ami nem volt egyszerű. Az utcáról kellett bedaruznunk egy olyan daruval, ami miatt le kellett zárnunk az utcát egy kis időre. Végül sikeresen, és biztonságban a helyére került a növény.

A kertben mint látható a képeket, helyett kapott egy medence is, ami szürke nagyméretű kőburkolatot kapott. Később aztán ugyanebből a kőből lettek kialakítva a kertben lévő közlekedő utak, illetve tipegőnek is ezt használtuk.

A kert építésekor több nehézségbe botlottunk, főleg a nehéz megközelíthetőség miatt. Több mindent daruval kellett mozgatni, volt hogy a munkagépet is.

A kertet egy 12 zónás profi öntözőrendszer látja el vízzel és tartja tökéletes állapotban. A nagy gyepfelületek és a változó terepviszonyok végett, az öntözőrendszer tervezése és kivitelezése különös körültekintéssel történt. Ugyanis ha hibázunk a tervezés vagy a telepítés során, akkor egy ilyen területen tulajdonságokkal rendelkező terület esetében az azonnal meglátszik a gyep minőségén.

A végeredmény

A teljes kertépítés 5 hónapig tartott, mire az első kapavágástól eljutottunk a kertkapu kulcsának átadásáig. Igazi kihívás volt, de a végeredményt látva úgy érzem megérte. A luxus kertek egyik ismérve, hogy nagyon sok apró részlet rejlik a színfalak mögött, amit nem is gondolnánk.

Ha jobban érdekelnek a modern, minimalista stílusú kertek, akkor a Blogban is találsz cikkeket a témában.