Valósítsd meg álmaid kertjét velünk - Kérd ingyenes árajánlatunkat

Avagy a lusta kertész kertje…

Ha nem szeretnél rengeteg időt és pénzt fordítani az elkészült kerted karbantartására, csak élvezni szeretnéd munkád gyümölcsét, akkor ezt a megoldást neked találtuk ki.

A füvesítés után mindig szóba jön a fűnyírás is. Ez sokak számára már nem hangzik olyan jól, mint a frissen nyírt gyep illata, vagy a gyönyörű zöld puha pázsit látványa. Ez kecsegtető, de bizony egy szép kerttel munka is jár.

A kérdés, amit minden megrendelőm kivétel nélkül feltesz a kerttervezés előtt, hogy mennyi időt vesz igénybe majd a kert gondozása. Mindenki olyan kertet szeretne, amivel nem kell sokat bíbelődni, de emellett szép és változatos is. Az idő fontosságának szerepét felismerve kezdtem el foglalkozni olyan kertek kivitelezésével, ami minimális emberi beavatkozást igényel és így is gyönyörű.

Hogyan lehetséges ez?

Összegyűjtöttem azokat a munkafolyamatokat, amik a legtöbb időt veszik el a kertészkedésben.

Egy átlagos kert esetében, a legtöbb idő a kert szinten tartásával megy el. Nem a kifejezett szakmunkák veszik el az idő nagy részét, hanem a rendszeres gondozási feladatok, úgynevezett szinten tartó munkák. Ezek a munkák rettentően fontosak, teljesen elengedhetetlenek. Viszont a kert megfelelő kialakításával, bizonyos kertépítészeti szabályok betartásával, a növényzet szakértő kiválogatásával, és a legmodernebb kerttechnika felhasználásával, ezek a munkafolyamatok nagy része (60%-a) kiiktatható.

Sok kertész azért nem szereti, nem ajánlja például a robotfűnyírót, mert automatizál egy olyan munkafolyamatot ami az egyik legfontosabb dolog a kert gondozásában. Mi lesz, ha robot nyírja a füvet? Mi lesz a kertész munkájával. Viszont tovább gondolva az „okos kertek” fogalmát, nem szűnik meg a kertész feladata, csak átalakul, lecsökken.

A hagyományosan heti rendszerességgel történő munkák eltűnnek, így csak havonta maximum egyszer szükséges beavatkoznom az általam üzemeltetett kertek- és megrendelőim életébe.

Sok olyan folyamat kiesik, ami hibalehetőség, nem zavarunk olyan mértékben gépeinkkel, mint egy hagyományos kert esetében. Nincsen annyi autó és üzemanyag használat, ezért sokkal zöldebb működést is tesz lehetővé ez a rendszer.

Mennyibe kerül?

Ha nem volt még kerted, akkor segítek és elmondom, hogy hozzávetőlegesen mekkora költséggel lehet kalkulálni, és mekkora összeget takaríthatsz meg, abban az esetben ha egy átlagos méretű, hagyományos kialakítású kert karbantartásáról beszélünk, amennyiben kertészre bízod a kertet, és úgy is, ha te fogsz kertészkedni.

Általában, amikor megrendelsz egy rendszeres kertgondozás szolgáltatást, a tartalom ismeretében, vagy heti, vagy kétheti rendszerességgel történő gondozást fogsz kérni, amennyiben azt szeretnéd, hogy kerted (amire nem kevés pénzt szántál) hosszú távon is szép maradjon. Itt a kétheti rendszeresség már erősen kompromisszum teli megoldás, mivel ebben az esetben nem lesz olyan a minősége a kertnek, egyszerűen azért, mert egy jól ápolt kertnek heti beavatkozásra van szüksége.

Tegyük fel, hogy van egy 500 négyzetméter zöldterülettel rendelkező családi házad.

Egy ilyen kertnek átlagosan havonta 50-60 ezer forintba kerül a karbantartása, ha átlagot nézünk. Ebben heti rendszerességgel történő kertlátogatás benne van, ami a szezonális speciális szakmai feladatoktól eltekintve általános gondozási feladatokból áll.

Egy ekkora méretű „okos kert” esetében a havi költség lecsökkenthető 25-30 ezer forint környékére. Ezt úgy érjük el, hogy nem kell füvet nyírni, nem kell gyomlálni, nem kell az öntözőrendszer programozásához kiszállnia a kertésznek, és nem kell sűrűn hozzányúlni a növényekhez. Tehát, kiiktatjuk az általános munkákat.

Ez egy szezon alatt, tapasztalataink szerint minimum több százezer forint megtakarítást jelent, amennyiben kertészt fogadsz. Ez egy szupergyorsan megtérülő befektetés, mert a kezdeti többletköltség körülbelül 2 év alatt térül meg, ami nagyon rövid időnek számít.

Ha Te gondozod a kertedet, akkor a heti 4+ óra kertészkedés helyett havi 4 órát fogsz a kertben munkával tölteni úgy, hogy annak minősége nem romlik. A többit pedig pihenéssel töltheted!

Ez szerintem nem hangzik rosszul!

Mi az előnye?

Stílusos

Az eredmény, egy olyan kert, ami kifinomult stílusával maximális esztétikai és használati élményt ad, és töredéknyi beavatkozást igényel egy átlagos kerthez képest. Kertjeim modern és minimál stílusban készülnek. Tervezéskor és kivitelezéskor sem élek vissza azzal, hogy Neked nem a kert a szakterületed. Biztos lehetsz benne, hogy nem adok gagyit és nálunk a modern az valóban igényes és átgondolt munka eredménye, amit bátran közszemlére merek tenni a szakma előtt is.

Energiatakarékos üzemmód

A rendszeres vagyis általánosnak mondható gondozási feladatok kiiktatásával 60%-ra csökkentem a kerti munka mennyiségét, és a költségeidet is!

Igazi gyep van egy „okos kertben”?

Nem kell lemondani az élő gyep üde és puha tapintásáról, és szemet gyönyörködtető zöld látványáról sem! Kertjeimben robot vágja a gyepet. Mivel egy ilyen fűnyíró folyamatosan dolgozik, ezért a levágott füvet nem kell gyűjteni és nem kell elszállítani sem. A tápanyag visszakerül oda, ahonnan jött. A robotfűnyíróról itt is olvashatsz.

Gyommentes a kert?

A speciális agro szövetnek köszönhetően, amit a növény ágyásokban használunk, minimális a gyomok jelenléte a kertben. Ezért elegendő havonta egyszer gyomlálni, akkor is minimálisan.

Milyen öntözőrendszer van egy ilyen kertben?

Okos öntözőrendszert használok, ami bárhonnan állítható ahol van internet. Ezért a kertésznek nem kell kiszállnia a kerthez, azért, hogy beállítsa az öntözőrendszert. Ezzel máris megspóroltad a kiszállási díjakat.

Az okos vezérlőnek köszönhetően, csak wifi kapcsolatra van szüksége a rendszernek ahhoz, hogy bárhonnan kezelni lehessen. Igény szerint ellátható talajnedvesség-, szél- vagy napsugárzás mérővel is, ami tovább segíti a minél pontosabb beállítást.

Milyen megtakarítással jár egy ilyen kert üzemeltetése?

Évente 300-400 ezer forint átlagosan, ami a zsebedben marad! Egy kisebb kert esetében. Ezt a későbbiekben leírom, hogyan tudod Te is kiszámolni és megbizonyosodni erről.

Lehetséges a zaj és füst nélküli kertgondozás?

A zajhatás minimális, mivel ritkán kell motoros géppel dolgozni ebben a kertben. Ezáltal füst és kipufogógázszag sincsen.

Mennyi probléma van vele?

Csak élvezd a munkád gyümölcsét. A kerted ne legyen egy probléma! Igyekszem minden olyan folyamatot kiiktatni a kertészkedésből, amihez nem kell kertész, illetve problémaforrás lehet!

Kinek ajánljuk?

Olyan embereknek, akik sikereiket a kitartó munkájuknak köszönhetik, és pontosan tudják, hogy a legdrágább kincs az idejük. Emellett szép kertre vágynak, amire büszkék lehetnek, és minőségi időt tölthetnek ott el családjukkal, barátaikkal. Szerintünk, Neked nem kell foglalkoznod a kerttel, csak élvezni munkád gyümölcsét!

Akkor egy ilyen kert lehet a megoldás a számodra.

12 éve foglalkozom kertépítéssel, és megépített kertjeim gondozásával. Tudom azt, hogy ügyfeleim 99,9%-a elfoglalt ember, és ráadásul nem kertész. Tehát senkinek nincsen ideje a kertre. Azzal is tisztában vagyok, hogy nehéz megfelelő szakembert találni, akire hosszútávon lehet számítani.

A kertápolás jelentős része olyan munkával telik el, amit bárki meg tudna csinálni. Ezeket a munkákat mi csokorba szedtük, és módszeresen kiiktattuk a megfelelő tervezéssel. Innentől kezdve jelentősen lecsökkennek a kerttel kapcsolatos költségek, és emellett nagyon sok pozitív eredménye van, amit az oldalon külön is összegyűjtöttem.

A gondozásmentes kertekről a Blogban is találsz hasznos infókat!

Egyedi Garancia

Minden elkészült kertünkre 1 éves cseregaranciát biztosítunk. A cseregaranciánk mindenre kiterjed, amit a kertedbe beépítettünk, még az élő növényekre is!