Valósítsd meg álmaid kertjét velünk - Kérd ingyenes árajánlatunkat

Gondozásmentes Kert

Minden kerti munkához szakember kell?

Ne költs milliókat szakemberre amikor nem kell! Ha volt már kertészed, akkor biztosan tudod, hogy vannak olyan időszakok, amikor az az érzésed, sőt tudod, hogy ehhez a munkához igazából nem kellene kertész.  Azért érzed ezt, mert valóban nem kell hozzá kertész. Sőt. Azt mondom, hogy a szép kert akkor is szép tud maradni, ha egy szakember, csak időnként ránéz, illetve ritkábban avatkozik be a kert és a megrendelő életébe.

Mivel megy el az időd a kertben?

A legtöbb időt a kertészkedésben az általánosnak mondható munkák veszik el. Ezeket a munkákat pedig jórészt ki lehet iktatni a megfelelő tervezéssel és kerttechnikával.

A kertészek körében ez nem egy közkedvelt téma. Hiszen úgy tekintenek az ilyen megoldásokra, mint ami megfossza őket a munkájuktól, bevételüktől.

Lehet Neked is szép kerted, jól ápolt kerted egy szakember folyamatos jelenléte nélkül

Ezekkel a megoldásokkal milliókat tudok megtakarítani megrendelőimnek hosszútávon. Hiszen a kertgondozás költsége az évek múltával csak emelkedik. Elkészült a kerted, és ettől a perctől kezdve egyre több energiabefektetést fog igényelni. Ez azért van mert a növények növekednek és fejlődnek, a fű folyamatosan növekszik és hetente minimum egyszer nyírni kell, az öntözőrendszert karban kell tartani stb.. És ha nem szeretnéd, hogy a kert, amire milliókat költöttél idővel tönkre menjen, akkor bizony pénzt és időt kell szánni a gondozására, viszont egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit.

Elfoglalt ember vagy?

Tegyük fel, hogy nagyon elfoglalt ember vagy. Olyan aki nagyon igényes a környezetére és szeretni a szép kertjét, viszont nem ért hozzá és ideje sem volna arra hogy Ő végezze a kerti munkákat. Három lehetőséged van.

  • Az egyik, hogy megkéred a szomszéd Gyula Bácsit, hogy nyírja már le a füvet időnként, és gazoljon amikor kell.
  • A másik, hogy időnként hívsz egy szakembert aki rendbe vágja a kertet mondjuk 2-3 havonta, mindeközben Gyulabácsi nyírja a füvet és gazol.
  • A harmadik esélyed, hogy megbízol egy szakembert kerted hozzáértő ápolásával.

Melyik a jó megoldás?

Az első kettő lehetőség nem az igazi, ezt talán Te is érzed. Itt erősen megvan rá az esély, hogy végig fogod nézni, ahogyan a kerted szép lassan leépül. Megáll egy szinten, de jóval rosszabbul fog kinézni abban az állapotban. Sok ilyet láttam már, és számomra ez szomorú látvány. A tulajdonos hozzászokik az évek múlásával, és elfogadja, hogy ez történt a kertjével.

Nem szeretnéd, hogy tönkremenjen a kerted?

A harmadik lehetőség, hogy szakemberhez fordulsz, ez a profi megoldás. Itt a legkisebb az esélye annak, hogy tönkre megy a kert amibe sok energiát és pénzt fektettél. Persze abban az esetben igaz ez, ha megfelelő szakembert sikerült találnod. Nem mondom, hogy minden növény örökre gyönyörű és egészséges marad, mivel a kert egy élő rendszer, egy különálló ökoszisztéma ami összetett, ezért természetesen változik, és bizonyos növények megbetegszenek, el is pusztulhatnak az idők során, amiket majd pótolni kell.

Viszont még mindig az a legstabilabb megoldás, ha szakembert fogadsz.

Mennyi pénzembe kerül ez?

Mindegyik megoldás pénzbe kerül, de nem mindegy hogy mennyibe. Mindegyik többe, mint amennyiből fent lehet tartani egy modern, „gondozásmentes” kertet. Ha kiiktatjuk az általános karbantartási feladatokat (fűnyírás, gyomlálás, tápanyagutánpótlás, öntözés és programozás), akkor sokkal kevesebb pénz ráfordításával, jobb minőségű eredményt érünk el. Szebb pázsit, gyommentes ágyások, életteli növények. A kezdeti többletköltség gyorsan megtérül, az eredmény pedig egy szép, gondozott megjelenésű kert, és az elégedett, boldog tulajdonos.

A gondozásmentes kertekről írunk még részletesebben is! Addig is találsz még információt a témában itt is!

Nézz vissza, havonta frissülő cikkekért a modern kertek témájában!

Ha ilyen kertet szeretnél első kézből, akkor pedig vedd fel velem a kapcsolatot!

Szép napot!

Kelemen Gábor

Több mint 15 éve tevékenykedem a kertek világában. Ez idő alatt számos kertet építettünk meg, vagy vettünk részt a kivitelezésben, illetve hosszú éveken át gondoztuk is őket.​

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kereső

Kelemen Gábor

Alapító és tulajdonos

Több mint 15 éve tevékenykedem a kertek világában. Ez idő alatt számos kertet építettünk meg, vagy vettünk részt a kivitelezésben, illetve hosszú éveken át gondoztuk is őket.

Kategóriák

Legnépszerűbb cikkeink