Valósítsd meg álmaid kertjét velünk - Kérd ingyenes árajánlatunkat

A prémium kertgondozás eszközei

Egy szép, rendezett és rendszeres prémium kertgondozás alatt álló kert gyönyörű látványt nyújt. Ki ne szeretne egy olyan házban élni, melynek kertjében mindig üde, zöld a gyep, a növények egészségesek, formára vannak igazítva, gyönyörű virágokat hoznak és ahova betérve egyből megszáll minket a nyugalom.

A prémium kertgondozás hátterében azonban sokszor szorgos kertészek, és minőségi szerszámok, gépek állnak. Ezek segítéségével érjük el a gyönyörködtető látványt.

A prémium kertgondozás fő eszközei

A kertgondozást magas szintre emelve, bizony nem egy-kettő szerszámot és gépet kell beszereznünk. E szerszámok segítségével egy mindig rendezett kert látványát tudjunk nyújtani ügyfeleink számára.

Talán sokak által vitatott kérdés az ár érték aránya. Bizony ez a kertgondozás során is sokszor felvetül. Hiszen olykor egy alacsonyabb árkategóriás szerszám vagy gép minőségében megbízható, és időálló képessége is magas. Ellenben nem egyszer találkozhattunk már azzal is, hogy megvettünk egy drága gépet, majd hónapokkal később egy probléma ütötte fel fejét.

Szükséges megtalálni az egyensúlyt ebben a kérdésben is, és nem feltétlenül kell megvenni mindig a legdrágább eszközt, hiszen olykor egy olcsóbb szerszám is éveken át képes jó szolgálatot nyújtani.

Az, hogy a kertgondozás során milyen eszközökkel dolgozunk, azt sokszor az ügyfél igény is szabja meg. Azt, hogy a drágább vagy az olcsóbb kategóriás gépet szerezzük be, sokszor tapasztalati úton is eldőlhet, hiszen ha van egy jól bevált márka akkor érdemes visszatérni hozzá. Ha saját magunk szeretnénk beszerezni a kertgondozás alap eszközeit, azt javaslom érdeklődjünk ismerőseinktől, barátainktól akik tapasztaltabbak lehetnek, és csak utána keressük fel az áruházat.

A szakszerű, és felkészült kertgondozással foglalkozó csapat elengedhetetlen eszközei közé tartozik a minőségi fűnyíró gép, gyepszellőztető gép, időálló metszőolló, sövényvágó gépek, kisebb növények formázására alkalmas nyíró gépek és fűszegélyező gép. Nagyon fontos egy kertben a rend tartása is, főleg az őszi hónapokban kiemelten fontos feladatunk ez, mikor rengeteg lomb hullik. Ehhez kiemelten fontos eszköz egy minőségi lombfúvó gép, és lombseprű, illetve gereblye.

A fűnyíró

Ahhoz, hogy gyepünk egészséges és dús legyen, a gyepgondozás mellett a fűnyírás a legfontosabb kertgondozás teendőnk, melyhez elengedhetetlen egy minőségi fűnyíró használata.

Manapság egyre több kínálattal állunk szemben, ha fűnyírót szeretnénk, ezért célszerű területhez mérten választanunk a gépet. A kertgondozás során többféle méretű kerttel találkozunk, olykor csak 100 m2 füvet kell nyírnunk, vannak esetek mikor azonban akár 500-600 m2-t. Ahhoz, hogy a 600 m2-en fekvő gyep is minőségi legyen, olyan gépet kell választanunk amely kése nem kopik el gyorsan, magas üzemidővel rendelkezik, könnyen lehet vele haladni, fordulni, és könnyű a kezelhetősége is. Egy kisebb területen is nagy előnyt jelent, ha könnyen lehet például fordulni egy géppel, vagy nem nehéz, így a folyamatos haladás, vagy a rézsűn való haladás is lehetővé tehető vele.

Alapvetően benzines és motoros típusú fűnyíró gépeket különböztetünk meg, valamint egyre elterjedtebbek a robotfűnyíró gépek is.

Árkategóriában igen nagy eltéréseket figyelhetünk meg, hiszen előfordul, hogy 70.000 Ft egy fűnyíró gép, de lehet akár több százezer is.

A prémium kertgondozás esetében tehát elengedhetetlen egy minőségi fűnyíró. Ha a helyes fűnyírásról (LINK A FŰNYÍRÁSRÓL) olvasnál többet, a linkre kattintva azt is megteheted.

A kertgondozás egyéb gépei

A prémium és precíz kertgondozás során a fűnyíró mellett egy gyepszellőztető gép, fűszegélyező gép, lombfúvó vagy szívó, kisebb permetező kannák (3-5 literes) is helyet kapnak.

A gyepszellőztetés ugyan egy időszakos teendő a kertben, hiszen rendszerint tavasszal és ősszel végezzük el, de egy felkészült és mindenre kész kertgondozó csapat elengedhetetlen tagja. A gyepszellőztetés nagyon fontos minden kertben, így egy minőségi, könnyen kezelhető, gyepszellőztető gép sosem árt, ha készletünkben van.

A lombfúvó és/vagy szívó géppel kifejezetten az őszi időszakban varázsolhatunk rendet kertünkben. Ezzel a géppel nagyon rövid idő alatt tudjuk nagy felületen összetakarítani a lombot. Természetesen a rend nem csak ősszel fontos, hanem az év többi szakában is. Ezzel az eszközzel azonban rengeteg időt spórolhatunk meg.

Sajnos évről évre egyre több és ismeretlen betegségek ütik fel fejüket a kertekben is. Fontosnak tartjuk, hogy mindendre felkészülten érkezzünk a kertekbe, így ha azzal szembesülünk, hogy egy kártevő vagy kórokozó megjelenik egy növényen a permetezési eszközeinkkel azonnal orvosolni tudjuk.

A prémium kertgondozás kisebb, azonban fontos eszközei

A kertgondozás során nem kell mindig arra gondolni, hogy méretében és fogyasztásban nagy gépekkel érhető csak el minőségi munka. A minőségi metszőolló, kisebb sövény nyíró gépek, gyomkiszedők is rendkívül fontos eszközök a kertgondozásban.

Egy rossz, életlen, nehéz metszőollóval keserves lehet a munka, főleg ha egy dísz vagy gyümölcsfa metszéséről van szó. Fontos odafigyelni tehát arra is, hogy méretében kisebb, keskenyebb, éles, és könnyen kezelhető metszőollót válasszunk, melynek nem törik le az éle az első alkalommal, vagy nem ugrik ki belőle a rugó.

A modern kertek esetében, de általánosságban is egyre gyakrabban találkozhatunk formára nyírt növényekkel. Általában gömb, vagy hasáb formákat alakítunk ki. A kertgondozás során a formák kialakításán felül a forma fenntartása nagyon fontos. Ez a fenntartás néha csak egy kisebb eszközt igényel, mivel könnyen és kényelmesen hozzáférhetünk a növény egész felületéhez.

Egy rendszeres kertgondozás alatt álló kertben is előfordul, hogy hétről hétre egy-egy gyom felüti fejét. Ezek a gyomok a gyepben és az ágyásban egyaránt előfordulhatnak. E gyomok eltávolítása akkor a leghatásosabb mikor gyökerestül távolítjuk el azt. Az, hogy a gyökerei is kijöjjön a növénynek ahhoz a prémium kertgondozás során gyomkiszedő villákat alkalmazunk.

A kertgondozás során rengeteg eszközzel van dolgunk, ezek közül igyekeztünk összeszedni számotokra a leghasznosabbakat, amiket akár ti is beszerezhetitek. Ha úgy gondoljátok inkább egy precíz, pontos, igényes csapatra bíznátok kerteteket keressetek meg minket bátran!

Kelemen Gábor

Több mint 15 éve tevékenykedem a kertek világában. Ez idő alatt számos kertet építettünk meg, vagy vettünk részt a kivitelezésben, illetve hosszú éveken át gondoztuk is őket.​

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kereső

Kelemen Gábor

Alapító és tulajdonos

Több mint 15 éve tevékenykedem a kertek világában. Ez idő alatt számos kertet építettünk meg, vagy vettünk részt a kivitelezésben, illetve hosszú éveken át gondoztuk is őket.

Kategóriák

Legnépszerűbb cikkeink