Valósítsd meg álmaid kertjét velünk - Kérd ingyenes árajánlatunkat

Kertápolás szakszerűen

Ki ne szeretne egy hosszú nap után arra a látványra hazatérni otthonába, hogy a gyep gyönyörűen le van nyírva, üde, zöld, a cserjék, örökzöldek szép formásak, virágaink pedig pompás színekkel és illatokkal árasztják el a kertet úgy, hogy nekünk nagyobb erőfeszítést ezért nem kellett tennünk. Ebben segít a kertápolás cikkünk.

Egy kertben rengeteg mindenre oda kell figyelni, az adott évszaknak és időjárásnak megfelelően, ami néha, egy főállásban nem kertgondozással foglalkozó embernek nagy fejtörést tud okozni. A szakszerű kertápolás, és kert karbantartása mára egyre inkább keresett az emberek körében. Hiszen nekik egyéb dolguk nem akad a kerttel, mint nyugodtan hátradőlve élvezni a gyönyörködtető látványt, míg profi és hozzáértő szakembereink odafigyelve teszik széppé, akár hétről hétre a kertet.

Mikre kell odafigyelni kertápolás során?

Szakszerű kertápolás során szakembereink is befolyásoltságok alatt állnak. Nekünk, kertészeknek talán a legnagyobb irányítónk az adott évszak és az időjárás. Munkáink legnagyobb részét az határozza meg, milyen évszakban vagyunk éppen, illetve milyen időjárási viszonyokkal nézünk szemben az adott pillanatban.

Kellő szaktudással és tapasztalattal ez azonban nem jelenthet nagyobb akadályt egy szakszerű kertápolás esetében. Odafigyelve tehát az időjárás viszontagságaira, ezekhez igazodva is tudunk szép kertet varázsolni a kert tulajdonosai számára.

Úgy gondolom az időjárás és az évszakok nyomon követése mellett célszerű odafigyelni az ügyfelek igényeire is. Célunk a szakszerű, precíz és pontos kertkarbantartás mellett az, hogy ügyfeleink meg legyenek velünk elégedve, és ez másképp nem jöhet létre, csak úgy, ha rájuk is megfelelő mértékű figyelmet fordítunk.

A velük ápolt viszony eredményeként mi is még nagyobb lelkesedéssel, odafigyeléssel és szakértelemmel fordulunk kertjük felé, minél jobban odafigyelve arra, hogy a kert legyen az a hely otthonukba ahová szívesen járnak ki pihenni, feltöltődni.

Egyes évszakok kiemelten fontos kerti munkái

Mint azt már említettem az adott évszak merően meghatározza azt, milyen munkákra kell felkészülnünk, elvégezni azokat. A következőkben az egyes évszakok jellemző kerti munkáiról ejtenék pár szót.

Tavasszal, az újév beköszöntével, mi is újra munkához láthatunk kertünkben, és elkezdhetjük felkészíteni növényeinket, gyepünket az előtte álló időszakra. Ilyenkor viszonylag sok teendővel állunk szemben és közülük egyiket sem célszerű elhanyagolni a szép kert létrehozásának érdekében. Szakszerű kertgondozásunkat tavasszal általában gyepszellőztetéssel majd a közvetlen utána történő gyeptrágyázással indítjuk útjára. A fagyok eltelte után az öntözőrendszerek ellenőrzése és újra üzembe állítása következik, majd szépen fokozatosan (figyelve az adott időjárást is) kezdjük el a kertek öntözését.

Az idő felmelegedésével és a tavasz második dekádjába lépésével megkezdhetjük a fűnyírást is. Mindeközben az elszáradt növényi részeket, a virágokat fokozatosan vágjuk vissza, gyümölcsfáink, díszfáink metszését is ebben az időszakban célszerű folyamatosan elvégezni. Szakszerű kertkarbantartási munkáink egyik fontos tennivalója ebben az időszakban a lemosó permetezés elvégzése. Ezzel igyekszünk elpusztítani a fák kérgén, fás részein megtelepedett vagy a növényeken maradt kártevők és korokozók szaporító képletét, így védekezve a betegségek kialakulása ellen a kertben.

Nyáron, az egyre melegedő időjárás következtében oda kell figyelni a kertekben az öntözőrendszer helyes működésére, és a megfelelő víz mennyiségére, melyet ki kell juttassunk a gyepre illetve növényeink számára. Ezzel megelőzzük azt, hogy növényeink elszáradnak, valamint gyepünk elkezd helyenként kiszáradni. Szakszerű karbantartási feladatnak tartjuk a lehetőségeink szerint minél többszöri fűnyírást, ezzel egy még egészségesebb gyepet hozva létre a kert tulajdonosainak.

Ebben az időszakban növényeink erőteljes növekedést mutatnak, így a formára alakított örökzöldjeink, sövényeink alakját igyekszünk heti vagy kétheti alakító metszésekkel, nyírásokkal fenntartani. Az időjárás ebben az időszakban alkalmas különböző növények, fák, cserjék ültetéséhez, kert átalakítási munkák elvégzéséhez.

Fontos kiemelni, hogy nyáron se feledkezzünk meg gyepünk esetében gyeptrágya kijuttatásáról, a még szebb és egészségesebb látvány érdekében. Ilyenkor főleg a kálium dús trágyát igyekezzünk kijuttatni, mely elősegíti, hogy gyepünk könnyebben vegye az akadályokat a szárazabb és aszályosabb időjárással szemben.

Az levegő felmelegedésével nem csak virágaink jelennek meg, hanem egyre több gyom ütheti fel a fejét, akár az ágyásokban, akár gyepünkben. Ezeket igyekezzünk gyökerestül eltávolítani, illetve ahol lehetséges gyomírtó szereket alkalmazzunk védekezésként.

Ősszel szintén sok tennivaló elé nézünk a kerti munkák területén, hiszen ilyenkor kell felkészítenünk kertünket az előtte álló zord időjárással szemben. Szakszerű kertgondozásunk alkalmával a kertekben újra elvégezzük a gyepszellőztetést illetve a gyeptrágyázást. Ezzel elősegítve azt, hogy tavasszal egy jó állapotban lévő gyeppel álljunk szemben.

A fagyok megjelenése előtt elvégezzük az utolsó alakító metszéseket, ritkításokat örökzöldjeink, sövényeink, gyümölcsfáink esetében. Ezenkívül fontos, hogy a fagyok megjelenése előtt téliesítsük az öntözőrendszereket a kertekben, ezzel az esetleges károkat elkerülve. Mielőtt nagyon hidegre fordulna az időjárás és nyirkosabb, csapadékosabb lenne, elvégezzük újra a lemosó permetezést, hogy az esetlegesen a fákon, növényeken maradt kártevőket, korokozókat elpusztítsuk.

Mitől válik szakszerűvé a kertápolás?

Úgy gondolom a szakszerű kertgondozás elérésének érdekében meg kell találnunk, nekünk kertet gondozóknak a helyes egyensúlyt. Egyensúlyt találni abban, hogy igyekszünk ugyanakkora figyelmet fordítani a kertre, mint annak tulajdonosára is. Felmérjük az igényeket, alkalmazkodunk hozzájuk, és igyekszünk a kellő szaktudásunk mellett minél hamarabb megoldást nyújtani rá. Mindemellett odafigyelni a növények igényeire, és fenntartani a gyönyörködtető képet, mely jó érzéssel olykor nem csak a kert tulajdonosát tölti el jó érzéssel.

Mitől profi, precíz a mi munkák? Miért válassz minket?

Számunkra az ügyfél igényei ugyanolyan fontos szerepet játszanak munkánk során, mint a kert igényei.

Fontos számunkra a precíz, pontos munkavégzés, melynek során az aktuális munkák elvégzésén felül fokozott figyelmet fordítunk ügyfeleink extra kéréseire, legyen szó akár egy növény cseréről, egy újabb virág beszerzéséről, egyéb kerti dekoráció vásárlásáról, vagy csak szaktanács nyújtásáról.  

Kertkarbantartási munkáinkat időben hatékonyan látjuk el, és a rutin munkák elvégzése után minden esetben kellő figyelmet fordítunk a kert összképének átvizsgálására, minek eredményeként szembesülhetünk akár újabb feladatokkal. Ezekre az új feladatokra mindig felkészülve érkezünk, inkább előre gondolkodva időben, így nem érhet minket meglepetés, és az esetleges váratlan helyzeteket is azonnal tudjuk kezelni.

A szakszerű karbantartás egyik fontos eleme az, hogy modern gépekkel dolgozunk, melyek segítségével mindig precíz és igényes munkát tudunk létrehozni.

Ha Te is szeretnéd, hogy kerted egy szakszerű, precíz, pontos csapat kezébe kerüljön, keress minket bizalommal!

Kelemen Gábor

Több mint 15 éve tevékenykedem a kertek világában. Ez idő alatt számos kertet építettünk meg, vagy vettünk részt a kivitelezésben, illetve hosszú éveken át gondoztuk is őket.​

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kereső

Kelemen Gábor

Alapító és tulajdonos

Több mint 15 éve tevékenykedem a kertek világában. Ez idő alatt számos kertet építettünk meg, vagy vettünk részt a kivitelezésben, illetve hosszú éveken át gondoztuk is őket.

Kategóriák

Legnépszerűbb cikkeink