Valósítsd meg álmaid kertjét velünk - Kérd ingyenes árajánlatunkat

A minőségi kertgondozás a részletekben rejlik

Ahhoz, hogy minőségi munkát tudjunk végezni a kertgondozás során részletekre is oda kell figyelni. Ennek következtében olyan munkát tudunk végezni a kertben, mit ügyfeleinknek már csak élvezni kell, és minket is jóleső érzéssel tölt el ha a kertek tulajdonosainak magas szintű munkával tudunk szolgálni. Nagy vonalakban a kertészkedés sok ember számára azt jelentheti, hogy lenyírjuk a füvet, illetve néha metszéseket hajtunk végre a kertben. Számunkra a kertgondozása és ápolása ennél sokkal többet jelent.

Minden megszerzett szakmai tudásunkkal és több éves tapasztalatunkkal azt szeretnénk elérni, hogy a legtöbb embernek ne az jusson eszébe a kertgondozás témáról melyet fent említettem. Mint minden szakmában, így a kertgondozás területén is vannak olyan részletek, melyek könnyen elbújhatnak az ember szeme elől. Mi azonban napról napra arra törekszünk, hogy ezeket a részleteket észrevéve és szem előtt tartva ápoljuk ügyfeleink kertjeit.

Részletek a kertbe

Ha belépünk egy kertbe és gyorsan szemügyre vesszük, akkor láthatjuk, hogy sok minden rejlik benne. Úgy gondolom nagyon fontos megtalálni az egyensúlyt aközött, hogy a kert egésze is gyönyörködtető legyen, de az egyes növények és gyep, önállóan is megállja helyét.

A részletekre való odafigyelés sokszor azt jelenti, hogy az egyes növényekre is igyekszünk elég időt fordítani, nem csak átszaladunk a kertben. A növényekre való precíz odafigyelés eredményeként minőségi munkát tudunk létrehozni, mely egyik fő célunk.

Az egyes növények részleteire való figyelés alatt sok minden érhető. Gondolhatunk akár egy-egy forma kiigazítására, mielőtt az már mindenki számára szembetűnővé válna. Egy betegség első jeleinek észrevételére, egy kártevő megjelenésére. Vagy akár tápanyaghiány vagy vízhiány kialakulására.

Ha csak összképében nézzük a kertet ezek sokszor elbújhatnak előlünk. Ha nem hajolunk le a növényhez, és nem vizsgáljuk meg, előfordulhat, hogy egy fertőzés már teljesen úrrá lesz rajta mielőtt kezelnénk. Ha azonban minden alkalommal szemügyre vesszük a növényeket a kertben ezek a nagyobb fertőzések sem alakulhatnak ki.

Gyepünk esetében is fontos a kellő odafigyelés, ha minőségi munkát szeretnénk végezni. Ha belépünk egy kertbe, szinte azonnal a gyep ami szemünk elé tárul. Nagy felületen kiterjedt, és egy dús, zöld gyep sokszor egy ápolt kert első jele. Ahhoz azonban, hogy a gyep se szenvedjen károsodást fontos odafigyelni a részletekre. Mikor a kertbe járunk vizsgáljuk meg a gyepet, nincs-e jele kiszáradásnak, gomba megjelenésének, vízhiánynak, tápanyaghiánynak. Ha ezek bármelyikét kellő időben észrevesszük és orvosoljuk, akkor elkerüljük azt, hogy később nagyobb kár keletkezzen.

A szakszerű fűnyírás és a precíz (többszöri) metszések következtében olyan kert látványát tudjuk a kert tulajdonosok szeme elé tárni, melyek után jó érzéssel hívnak bennünket vissza.

Ellenőrizzük le munkánkat

Habár a mi szakmánk során nem számokkal dolgozunk fontosnak tartom a munkánk ellenőrzését. Mielőtt véglegesen elhagynánk a kertet ellenőrizzük le tényleg minden lehetséges és indokolt munkát elvégeztünk. Ez azért is fontos, mert az ellenőrzés során szemünk elé kerülhetnek olyan teendők melyeket addig nem vettünk észre. Munkánk során a minőség egy kiemelkedően fontos tényező, melyet csak akkor tudunk létrehozni, ha munkánkat nem összecsapva végezzük.

A minőségi kertgondozás egyik alappillére úgy gondolom, ha nem csak áthaladunk gyorsan a kerten, hanem tüzetesen szemügyre vesszük azt. Ilyenkor a részletekre koncentrálva sok minden szembetűnő lehet, amit egy olyan kertész aki „csak füvet nyírni” jár a kertbe elkerülne.

Munkánk során tehát nagy gondot fordítunk arra, hogy mind az ügyfél, mind pedig saját magunk számára olyan munkát végezzünk melyre jó ránézni. Ha te is szeretnéd kerted ápolását egy szakképzett, tapasztalt, precíz csapatra bízni vedd fel velünk a kapcsolatot.

Kelemen Gábor

Több mint 15 éve tevékenykedem a kertek világában. Ez idő alatt számos kertet építettünk meg, vagy vettünk részt a kivitelezésben, illetve hosszú éveken át gondoztuk is őket.​

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kereső

Kelemen Gábor

Alapító és tulajdonos

Több mint 15 éve tevékenykedem a kertek világában. Ez idő alatt számos kertet építettünk meg, vagy vettünk részt a kivitelezésben, illetve hosszú éveken át gondoztuk is őket.

Kategóriák

Legnépszerűbb cikkeink